STYL: Sahti (Finlandia) | EKSTRAKT: 19,1% obj. | ALKOHOL: 6% obj. | IBU: 0
PINTA Koniec Świata 19,1o - Gęsty zacier powoli przesącza się przez warstwę świeżo ściętych gałęzi jałowca. Filtrat nie jest gotowany, ale od razu szczepiony gęstwą drożdżową. Po kilkunastu dniach mętne, nienagazowane i cholernie mocne „prapiwo” można chochlą nalewać do kubków. Można się rozgrzać. Tak Finowie warzą swoje Sahti od setek lat. Tak Sahti nawarzyła PINTA. Koniec Świata. Zastanów się dwa razy zanim kupisz. Fermentowane z użyciem drożdży piekarskich w temperaturze pokojowej.
SKŁAD: słody jęczmienne i żytnie Weyermann®: pale ale, żytni, wędzony jęczmienny, szyszki chmielu Lubelski (PL), owoce jałowca, gałęzie jałowca | DROŻDŻE: piekarskie prasowane.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane. SZKŁO: gliniany kubek | TEMPERATURA SERWOWANIA: 11-13oC. | POLECANE KULINARIA: sery (blue, cheddar) marynowane śledzie na chlebie żytnim, zając.
STYL: Oatmeal Hoppy Witbier | EKSTRAKT: 11,5oPlato | ALKOHOL: 4% obj.| IBU: 38
Król Lata 11,5o - piwo białe, wygładzone płatkami owsianymi, cytrusowe dzięki skórkom pomarańczy i rześkiej odmianie chmielu Citra®. Uwarzone w Polsce przez PINTĘ w kooperacji z francuskim browarem Brasserie du Pays Flamand. W upalne dni bądź jak Król Lata - rześki, lekki i gładki!
RECEPTURA: Ziemowit Fałat, Olivier Duthoit.SKŁAD: woda, słody Weyermann®: jęczmienny pilzneński, pszeniczny jasny; płatki owsiane | CHMIELE: Strisselspalter (FR), Citra® (USA); suszona skórka słodkiej pomarańczy, skórka świeżej pomarańczy, skórka gorzkiej pomarańczy Curaçao; kolendra | DROŻDŻE: Safbrew™ S-33.
Piwo pasteryzowane, filtrowane. SZKŁO: kielich | TEMPERATURA SERWOWANIA: 6-7oC. | POLECANE KULINARIA: sorbet cytrynowy, krewetki z grilla, smażone ryby morskie.
STYL: Rye Stout | EKSTRAKT: 16,0oPlato | ALKOHOL: 6,5% obj. | IBU: b.d.
O'Hara's / PINTA Lublin to Dublin - wersja 2017 - Rye Stout. Czwarte piwo w serii Lublin to Dublin. Uwarzone w Irlandii w lipcu 2017 roku wspólnie przez O'Hara's Carlow Brewing oraz Browar PINTA. W składzie irlandzkie i angielskie słody- w ty, 20% słodu żytniego oraz płatki zytnie - oraz polskie chmiele - Marynka i Lubelski.
STYL: Multigrain Pale Ale | EKSTRAKT: 10,0oPlato | ALKOHOL: 3,9% | PREMIERA: 4 sierpnia 2018 - PINTA Party, Kraków
PINTA pszeżytowies 10,0o - lekkie i orzeźwiające piwo na gorący sierpień. Zacieranie przy udziale trzech zbóż: pszenicy, owsa i żyta (bez udziału słodu jęczmiennego). Musujące, gładkie i delikatne ciało przystroiliśmy charakterystycznym dla APA chmielowym profilem i wytrawnym finiszem. Chmielenie na zimno w tanku aromatycznymi odmianami z USA - dzięki temu pszeżytowies jest lekki ale i chmielowo wyrazisty.
SKŁAD: słód pszeniczny, żytni; płatki owsiane | CHMIELE: Zythos®, Simcoe®, Citra®, Falconer's Flight® (USA). | DROŻDŻE: Wyeast London III Ale.
STYL: Tropical Black IPA | EKSTRAKT: 18,0%o | ALKOHOL: 7,3% | IBU: b.d.
PINTA takAHaka - soczyście owocowa pamiątka po ekspedycjach PINTY do Nowej Zelandii - po raz pierwszy uwarzona z okazji Beer Geek Madness 2015. Podczas gotowania i dalszej obróbki na zimno używamy nowozelandzkich odmian chmielu i najwyższej jakości, aromatycznej pulpy z ananasów, mango i marakui. To nie wszystko - bądźcie pewni, że w każdej porcji takAHaka znajduje się odrobinka krystalicznej wody, którą osobiście wozimy z Nowej Zelandii. PINTA takAHaka - zaszalejcie z nami.
RECEPTURA: Ziemowit Fałat, Paweł Masłowski
SKŁAD: słody jęczmienne: pale ale, monachijski, Carapils®, Caraaroma®, Caraamber®, Carafa® Special II; suszona skórka słodkiej pomarańczy; | CHMIELE: Dr Rudi (NZ) , Waimea (NZ), Columbus (USA); pulpa owocowa z anansa, mango i marakui. | DROŻDŻE: SafAle™ US-05.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane. SZKŁO: shaker | TEMPERATURA SERWOWANIA: 9-10oC. | POLECANE KULINARIA: lody czekoladowe
Otwarte: pn-nd 12:00 - 02:00